Tko smo ?

Svemirko sport je novoosnovana udruga kojoj je temeljna zadaća spojiti djecu, sport i prirodu. Ekipa angažirana oko stvaranja Svemirko sporta redom su ljudi bogatog iskustva iz vrhunskog sporta i rada s djecom. Tako je i nastao sportski program za djecu predškolske i mlađe školske dobi. Tim programom namjeravamo djeci omogućiti pravilan razvoj motoričkih sposonosti u njihovoj vrlo senzibilnoj dobi.

 

Kvalitetan program i vrhunsku izvedbu su prepoznali najosjetljiviji među djecom, a to su djeca oboljela od Down sindroma i njihova radost povratka u dvoranu na vježbanje tim Svemirko sporta čini posebno ponosnim. No to je samo manji dio ponude Svemirko sporta.

 

PO ČEMU JE SVEMIRKO SPORT DRUGAČIJI?

 

Fleksibilnost

Kako bi roditelji lakše mogli organizirati svoje vrijeme, treninzi se održavaju na tri mjesta u sedam termina. Roditelji odaberu mjesto i termin koji njima i njihovoj djeci najviše odgovara u danom trenutku.

Sigurnost

Kako bi se spriječile ozljede djece prilikom vježbanja ili kao posljedica neadekvatnih vježbi i opreme, radi se s opremom koja je u Njemačkoj standard za vrtiće i škole.

Filozofija zdravog razvoja

U skladu s filozofijom zdravog razvoja djeci u vrijeme vježbanja nude isključivo vodu, a nakon treninga nagrađuje ih se voćem, jogurtom i sl.

Naš program

Sportski program

Kroz vježbanje i zabavu s djecom se rade osnovni oblici kretanja: hodanje, trčanje, provlačenje, skakanje - na ljestvama, klupici ili sanduku s loptom, palicom ili vijačom. Također se rade tehnike sportskih disciplina atletike, gimnastike, nogometa, košarke, rukometa, odbojke i borilačkih sportova. Cijeli program vježbi prilagođava se kako grupi, tako i pojedincu.

Škola skijanja

Školu skijanja i skijaške treninge prepoznali su Hrvatski skijaški savez, Sportski savez gluhih, Skijaški klub Medveščak i tvornica Elan koji su ponosni partneri Svemirko sporta.

Izleti i kampovi

Za male avanturiste i one koji to žele postati Svemirko sport organizira izlete, planinarenja i upoznavanje prirodnih bogatstava Hrvatske. Bit će tu šetnji, planinarenja, razgledavanja prirodnih ljepota, posjete eko selima. Neke od naših prijašnjih aktivnosti: Skijanje na Bjelolasici, planinarenje u Švicarskoj, slobodno penjanje na Paklenici, plivanje i ronjenje te upoznavanje sa ronilačkom opremom.

Naši partneri

SKIJAŠKI KLUB MEDVEŠČAK

 

 

 

HRVATSKI SKIJAŠKI SAVEZ

 

 

 

HRVATSKA ZAJEDNICA ZA DOWN SINDROM

 

 

HRVATSKI ŠPORTSKI SAVEZ GLUHIH

 


Sva prava pridržana © DŠR Svemirko sport - 2012.